Joods Festival voor Koor & More

Zondagmiddag 25 maart was Maria Nuñez te gast bij het Joods Festival voor Koor & More. Plaats van handeling: de prachtige synagoge van de Liberaal Joods Gemeente aan de Zuidelijke Wandelweg in Amsterdam. Tijdens het festival traden de beste acht joodse koren van Nederland op. In de rubriek ‘More’ viel er, behalve van een aandoenlijk optreden van het jeugdorkest van de LJG, te genieten van een voorproefje van ons Muziektheater Maria Nuñez.

Frans Lavell leidde het optreden in met een scherpe tekst over wat Maria Nuñez gevoeld moet hebben toen zij leefde in een katholieke bovenwereld en verborgen joodse onderwereld.

Vera Ramer, begeleid door gitarist Paul van Utrecht, zong twee liederen. Als eerste La Rosa Enflorece; volgens Frans de moeder van de liefdesliederen. In het intermezzo opnieuw Frans met een toelichtende tekst met gitaarbegeleiding. En tenslotte zong Vera natuurlijk Adio Kerida. Wondermooi en loepzuiver. Ontroerend was ook dat ze met dit lied het publiek aan het meezingen kreeg. We werden beloond met een overweldigend applaus.